← Terug naar overzicht

Nieuw sleutel-op-de-deur concept voor high-end woningen kent sterke opmars

Luxevilla’s krijgen – ondanks turbulente economische tijden – de laatste jaren nog altijd vlot een nieuwe eigenaar. Nieuwkomer in dit hogere segment in ons land zijn de landelijke schuurvilla’s, een sleutel-op-de-deur formule met brede personalisatiemogelijkheden. Uniek aan dit woonconcept is dat de ruwbouw van de villa’s in massief hout wordt opgetrokken, een kortere bouwtijd van 6 à 8 maanden heeft en zoals de naam al verklapt ook de ruimtelijke karakteristieken van een landelijke hoeve combineert met grote raampartijen en een luxueuze afwerking op maat van de toekomstige eigenaar. Bouwbedrijf Artesio Exclusive Living wil meerdere van dergelijke woningen in verschillende villawijken in de provincie Antwerpen realiseren, die via Hillewaere Nieuwbouw te koop worden aangeboden.

Bouwbedrijf Artesio Exclusive Living uit Hoogstraten bouwt de komende maanden de eerste hyperduurzame villa’s in deze moderne, landelijke stijl in de provincie Antwerpen en speurt gelijktijdig de markt af om geschikte bouwgronden te vinden om eenzelfde vernieuwende luxewoning te realiseren. De ambitie is om er op korte termijn meerdere te realiseren, uiteraard ook in een ‘klassieke’ moderne stijl. Hiermee zet het bedrijf de sterke opmars van dit woonconcept en de vraag naar nieuwbouw luxevastgoed met A-label in de verf. De eerste reeks luxueuze woningen worden rechtgetrokken in verschillende villawijken in Kalmthout, Kapellen, Keerbergen en Zandhoven.

“De Vlaming heeft nog steeds een baksteen in de maag, en dit unieke sleutel-op-de-deur concept beantwoordt aan de noden van heel wat mensen die in dit hogere segment een ruime, moderne woning met een landelijke touch willen. Het idee van deze hyperduurzame, landelijke villa’s waarvan we er binnen de provincie Antwerpen ambiëren verscheidene te mogen realiseren, is slechts het begin van wat een veel bredere trend in heel het land kan worden. Heel wat mensen zijn gecharmeerd door het idee van een ruime nieuwbouwwoning waarbij ze eigenlijk enkel nog hun koffers moeten uitpakken en rust vinden omdat alles gerealiseerd is volgens de standaarden van vandaag en morgen en volledig naar hun eigen smaak.” aldus Lorens Michielsen, Artesio Exclusive Living

Hyperduurzaam dankzij CLT

Nieuwbouw blijft – onder meer door de energiezuinigheid – enorm gegeerd in ons land. Ook in het hogere vastgoedsegment merken we bij Hillewaere Vastgoed dat mensen vaker hun zinnen zetten op nieuwbouw, in combinatie met een goed energielabel.

“Dat nieuwbouw ook in de duurdere vastgoedsegmenten steeds meer gezocht wordt, hoeft niet te verbazen. U weet meteen waar u staat qua budget en wat u ervoor in de plaats krijgt. Deze woningen zijn bovendien enorm energiezuinig, waardoor de eigenaars voor jaren de garantie hebben weinig tot geen energiekosten te hebben of dat ze plots renovaties dienen uit te voeren. We geloven dat dit type projecten niet alleen in de provincie Antwerpen, maar ook in de rest van het land snel de harten zal veroveren van heel wat huizenjagers.” Patrick De Cour, Vastgoedmakelaar Hillewaere Vastgoed

De duurzaamheid van deze woningen merkt u duidelijk zowel in de materialen waarmee de constructies worden opgetrokken, maar ook door de energetische oplossingen die geïntegreerd worden. Zo maakt men gebruik van massieve houtbouw (CLT) die het bouwproces versnelt en verduurzaamt. Daarnaast worden alle woningen voorzien van hoogwaardige isolatiematerialen en het gebruik van duurzame technieken zoals ventilatiesysteem D, zonnepanelen, geothermische warmtepompen met passieve koeling en regenwaterrecuperatie. Hierdoor bereiken de woningen een E-peil van 10 of lager wat ze bijna energie neutraal maakt.

De woningen bestaan telkens uit drie of vier slaapkamers en twee badkamers, zullen gerealiseerd worden op een ruim perceel en hebben een bewoonbare oppervlakte van minstens 300 m². De bouw van de eerste modelwoning in Zandhoven is op dit ogenblik aan de gang, met als opleverdatum maart-april 2024.

Ontdek de schuurvilla’s van Artesio Exclusive Living via deze link.

Dit bericht werd opgepikt door de pers, onder andere door:

Deel dit bericht

Gerelateerde nieuwsberichten