Hofdreef 27

Kasterlee

Referentie
04/14541
€ 1.950.000
$ 2.116.793
20.638 m²
5 slaapkamers
2 badkamers

Villa te Kasterlee

Schitterend kasteel ‘Tielenhof’ omringd met brede grachten is gelegen nét buiten de dorpskern van Tielen (Kasterlee) op een prachtig stuk grond van ca. 2 ha.

Een woordje geschiedenis:
Dit kasteel was jarenlang de residentie van de heren van Tielen sinds 1342. 700 jaar lang is het steeds overgeërfd geweest doorheen diverse adellijke families tot het in 1958 voor de eerste maal werd verkocht. Het kasteel kent zijn oorsprong in de 14de eeuw en is gebouwd in traditionele bak- en zandsteenstijl. Het werd omgevormd tot zomerverblijf, gepaard gaande met een deelse aanpassingen naar de toenmalige smaak in de jaren 1830. In 1969 werd het kasteel gerestaureerd en sindsdien bewoond door de huidige eigenaar. Het kasteel met zijn bijgebouwen omvat een U-vormig ingeplande constructie met een hoevegebouw, momenteel doet deze dienst als feestruimte dewelke in 1975 grondig werd aangepast. Vervolgens een verbindingsgebouw naar het poortgebouw met resten van de toenmalige ophaalbrug, het 17de eeuwse koetshuis en aansluitend het kasteel. Verder op het perceel treft u nog een witgeschilderd 19e eeuws bakhuisje.

Het hoofdgebouw:
Het kasteel omvat op de begane grond diverse leefruimten met o.a. een grote leefkeuken en een riante eetplaats. De brede inkomhal geeft uit op diverse zithoeken met haardpartijen. De trap in de torenkamer brengt u tot de eerste en tweede verdieping en tot op de grote zolder met het nog steeds origineel 14e eeuwse eiken dakgebinte . Op de eerste verdieping treft u een kopie van de brede passerelle op het gelijkvloers, dewelke u toegang verleent tot de 4 ruime slaapkamers, allen voorzien van wastafel. De 4de kamer geeft uit tot de zolder van de aanbouw, alsook tot een 5de slaapkamer met kleine zolderruimte boven . Summier sanitair voorzien op de eerste verdieping. Recent vernieuwde douchekamer met toilet en lavabo op het gelijkvloers. Vaste trap naar de zolderverdieping, dewelke niet verder werd ingericht.

De parktuin:
De schitterende gebouwen worden omgeven door een prachtige parktuin met eeuwenoude bomen omringd door een brede gracht. De ‘Kasteeldreef’ , een gekasseide beukendreef, behoort eveneens tot het eigendom en verleent een bijkomende toegang in het zuidwesten.

Bijzonderheden:
– uniek kasteeleigendom in de regio Kempen
– het eigendom is gelegen in natuurgebied volgens het gewestplan
– Kasteel Tielenhof is opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed (sinds 29/3/2019)
– Mogelijkheden tot uitbating horeca in het hoevegebouw
– laatste renovatie dateert van 1969
– houten schrijnwerk met enkele beglazing
– verwarming op aardgas d.m.v. condenserende ketel en radiatoren.
– optioneel aanpalend stuk grond van ca 1,5 ha grenzend aan de Polusdreef ook te koop

Uw makelaar

Erkend vastgoedmakelaar - BIV 503869

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 1.950.000
$ 2.116.793
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg

Bouw

Bouwjaar
1350
Renovatiejaar
1970
Stedenbouwkundige vergunning
Stedenbouwkundige bestemming
FRH

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
20.638 m²

Indeling

Slaapkamers
5
Badkamers
2

Energie

EPC
564 kWh/m²
Energielabel
F

Voorzieningen

Gas

Wettelijke informatie

G-score
A
P-score
A

Enthousiast geworden?

Maak dan snel een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging
Hofdreef 27, 2460 Kasterlee