Grotenhout 2

Gierle

Referentie
01/3135
€ 1.695.000
$ 1.839.982
120.000 m²

Villa te Gierle

Romantisch nieuw gebouwd landhuis (ontwerp van architect Gert van Zundert) met 4 slaapkamers en ca. 700 m² bijgebouwen (oa paardenstallen). Deze nieuwe woning is quasi afgewerkt in ruwbouw. (casco) Vloeroppervlakte van ca 500/600 m² met ca. 12 ha. eigen grond, oprijlaan van ca 1,5 km in een domein van 300 ha prachtige bossen en grote vijverpartij van ca. 5 ha. Mooie verzichten over de prachtige weilanden omgeven door bomen en bovendien vlot bereikbaar via de autobaan. Ideaal voor de natuurliefhebber.

Domein Grotenhout (Agentschap voor Natuur en Bos):
De afwisseling van verschillende ecosystemen is ongetwijfeld de grootste troef van het Grotenhoutbos. Je ontdekt hierdoor verschillende boom-, plant- en diersoorten. Zo leven er acht verschillende vleermuissoorten, samen met reeën, hazen en vossen. De vijver is dan weer een geliefde plek voor dagvlinders, libellen en broedvogels zoals wespendief, fluiter en zwarte specht. Ook het plantenlijstje is indrukwekkend: al 360 verschillende plantensoorten zijn ontdekt. Geef je ogen en oren dus goed de kost tijdens een trip door deze wondermooie leefwereld.

Geschiedenis
Het Grotenhoutbos is een van de weinige oude bossen met enige omvang in de Kempen en heeft een rijke geschiedenis. Het Grotenhout maakte deel uit van het Land van Turnhout sinds het ontstaan in 1356, waardoor de heren van Turnhout beslisten over het beheer ervan. Filips de Goede voegde het domein in 1430 toe aan zijn lijst met vrijwouden: de belangrijkste jachtdomeinen van de landsheer. Deze vrijwouden genoten zijn speciale bescherming. Tot het einde van de 17e eeuw vervulde de jacht de belangrijkste functie in het Grotenhout met reeën en everzwijnen als belangrijkste groot wild. In de 18e eeuw kwam hier verandering in toen de belangrijke adellijke families zich meer richtten op de houtproductie.

Bijzonderheden:
– Woning wordt casco opgeleverd. U kunt dit eigendom naar eigen smaak verder afwerken.
– Eigendom is deels gelegen in landschappelijk waardevol agrarisch gebied en deels in natuurgebied.
– Meer informatie en plannen beschikbaar op aanvraag

Uw makelaar

Erkend vastgoedmakelaar - BIV 503869

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 1.695.000
$ 1.839.982
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg

Bouw

Stedenbouwkundige vergunning
Stedenbouwkundige bestemming
FRH

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
120.000 m²

Wettelijke informatie

Overstromingsgevoeligheid
POSSIBLE

Enthousiast geworden?

Maak dan snel een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging
Grotenhout 2, 2275 Gierle