Lange Lozanastraat 240

Antwerpen

Referentie
11/0106
€ 3.450.000
$ 3.745.096
1.054 m²
855 m²
10 slaapkamers
4 badkamers

Villa te Antwerpen

Once upon a time…. Meer dan 100 jaar geleden werd deze Beaux-art meesterwoning op een boogscheut van het historisch stadscentrum opgetrokken en bewoond door de adellijke familie Le Grelle. Het eigendom heeft een bewoonbare oppervlakte van maar liefst ± 1.054m², royaal Zuid-West georiënteerde stadstuin van ± 605m² en 4 terrassen. In zijn totaliteit zijn er 10 slaapkamers en 4 badkamers. De woning is ingericht met meerdere ateliers, home-cinema, volledig onderkelderd met gekoelde wijnkelder. Naast en aan de overkant van de straat kunnen auto staanplaatsen worden gehuurd.

Net voor de eerste wereldoorlog in een land van rijkdom kozen de bankiers Le Grelle voor hoogwaardige materialen: Carrara marmer, marmeren schouwmantels, eiken lambriseringen, glaspartijen in eiken kaders, moulures, parketvloeren enzovoort. De huidige eigenaars hebben het eigendom laten restaureren door Dirk Van Hecke, gekend voor de restauratie van de Kathedraal van Antwerpen. In samenwerking met architect Wim Heyligers werd deze epoque meesterwoning gerenoveerd naar hedendaagse luxe en comfort. Sinds 2015 zijn er akoestisch geïsoleerde ramen, volledig vernieuwde riolering en infrastructuur voor gas, water en elektriciteit, dak conform 2020 en zonnepanelen. Franse artieste Pascale Berthelot schilderde de structuur van het 100 jaren oude hout waar deze niet meer gerestaureerd kon worden. De tuin werd door bio ingenieur Hans Eerens op een volledig biologische wijze aangelegd.

In deze adellijke woning heerst een goede karma, vol vreugde en geluk. In 1963 is het huis geschonken geweest aan een school voor kinderen met gehoorstoornissen. Doorheen de jaren werden er voor honderden mensen tal van soirees, gemaskerde bals en evenementen georganiseerd. Zo werden er operaconcerten gegeven door Vlaamse artiesten zoals Jan de Clerck en Elise Caluwaerts. Enkele fragmenten in de Vlaamse serie “Witse” werden in de woning opgenomen, alsook de oscar winning movie “Sound of metal” een samenwerking tussen een Vlaams productiehuis en Hollywood.

Deze meesterwoning is voor wie hier wil leven: wonen, werken en entertainen. Het eigendom wordt volledig bemeubeld verkocht inclusief kunst. Kunst van onder meer Isabel Miquel Arqués gekend van onder andere “Portret Met Garnaalkroket”, en de trilogie ‘Beyond Borders” over “Karen Blixen” , “Virginia Woolf” en “Georgia O’Keefe”

De boekenkast in de bibliotheek werd ontworpen door de meubelmaker van Dries Van Noten, genaamd Antoine Vandewoude. Badkamers voorzien van Hot & Cold retro sanitaire objecten en Queen Elisabeth douches. Keuken voorzien van La Cornue fornuis.

Bijzonderheden:
– EPC 194 kWh/(m²jaar)
– Dak conform norm 2020
– Zonnepanelen
– Volledig vernieuwde riolering en infrastructuur voor gas, water en elektriciteit,
– Zuid-West gerichte stadstuin van ± 605m²
– Bewoonbare oppervlakte ± 1.054m²
– Mogelijkheid tot het huren van autostaanplaatsen naast en aan de overkant van de straat

Uw makelaar

Erkend vastgoedmakelaar - BIV 515994

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 3.450.000
$ 3.745.096
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Kadastraal inkomen
€ 2.974

Bouw

Bouwjaar
1914
Stedenbouwkundige vergunning
Stedenbouwkundige bestemming
CLH

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
1.054 m²
Perceeloppervlakte
855 m²

Indeling

Slaapkamers
10
Badkamers
4
Verdiepingen
4

Energie

EPC
194 kWh/m²
Energielabel
B

Wettelijke informatie

G-score
B
P-score
B

Enthousiast geworden?

Maak dan snel een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging
Lange Lozanastraat 240, 2018 Antwerpen